När sommaren kommer kan det vara kul att skörda sin egen frukt och sina egna grönsaker. Det finns såklart nackdelar med att bo i Sverige om man har det här intresset. Till och med Svenska Dagbladet menar i artiklar varje sommar att nätterna kan bli så kalla att dina frukter och grönsaker fryser till is. Och det är inte bra. Därför kan du bygga dig ett eget växthus så att du kan vara säker på att din skörd överlever.

Växthus i glas

Om du funderar på att bygga ett växthus i glas så finns det många bra ritningar och instruktioner att hämta på nätet. Man måste nämligen se till att man har en bra lutning på taket så att inte glasen går sönder om det skulle regna, hagla eller lägga sig för mycket snö ovan på. Det finns speciellt glas man ska använda sig av och det är bara att fråga din bygghandel när du är där för att köpa material. Välj mellan metall eller trä när det gäller att bygga själva strukturen. Det är såklart en smaksak och spelar inte så stor roll vad man väljer rent kvalitetsmässigt. Dock ska man komma ihåg att alltid vara noggrann med vilken kvalitet av material man väljer.

Grunden är viktig när man ska bygga ett växthus

Det är viktigt att man har en bra grund till sitt växthus. Man måste se till att den är rak och att det inte finns en massa sten i marken. Man kan själv välja om man vill att växthuset ska ha någon form av golv eller om man ska bygga direkt på marken som den är. Det är viktigt med bra jord, men om det inte skulle vara det på den platsen man valt så kan man alltid köpa i en blomsteraffär som blomsterlandet eller liknande.

ryan-business