Med få medel kan man göra ganska mycket på sitt hus som livar upp det och ger det ett nytt utseende. Självklart man man måla om, byta takpannor och så vidare. Men det finns även de som väljer att byta ut träpanelen på hela huset och det är precis som att ge huset ett ansiktslyft ungefär.

Byt ut trä mot sten

Det här är ett särskilt moment som kan ta lång tid men som verkligen är värt varenda minut. Fördelen med att ha ett stenhus är att det håller sig varmt längre på vintern och det är kyligt längre på sommaren. Det är såklart något som vi i Sverige uppskattar. Man kan spara en hel del pengar också på elräkningen. Detta beror på att värmen stannar innanför stenväggarna medan på sommaren kan den inte ta sig in lika snabbt som om det vore trä.

Byt till nytt trä

Det kan vara enkelt och smidigt att bara byta ut träet på huset om det är så att man har ett trähus. Det krävs många timmar av att bygga, såga och spika. Men när det väl är klart kan man se en stor skillnad. Välj trä som är behandlat på rätt sätt så att du får en bra grund för din fasad samt att det håller länge. Ska man väl göra en sådan här investering så vill man ju gärna att det håller många år. Man gör nog endast en sådan här uppgradering en gång i sitt liv om man planerar att bo i ett och samma hus. Med dagens behandlingar av plankor och brädor är det nämligen högst troligt att de håller extremt länge. Fråga bygghandlaren så att du får material som passar just ditt hus och klimatet där du bor.

Måla om ditt hus med rätt färg

När man väl ska måla om huset så gäller det att välja rätt färg som ger bra kvalitet och därmed håller länge. Man kan kolla i olika guider och beroende på var huset är rent geografiskt så kan det finnas olika färger som passar bättre eller sämre. Välj med omsorg och välj gärna hellre en dyrare variant som håller längre än att du ska behöva måla om flera gånger. Det är värt de extra kronorna.

ryan-business