Att bygga sin egen båt låter kanske krångligt. Men det behöver det enligt Svenska Dagbladet faktiskt inte vara. Man behöver dock tid och tålamod. Och om man har erfarenhet av att bygga så är det ju också en fördel såklart.

Bygg en lite eka – För nybörjaren

Man kan enkelt slänga ihop en eka om man behöver en båt till sommarhuset eller liknande. Det är inte supersvårt, men det underlättar såklart om man har lite erfarenhet av att bygga båtar sedan innan. Man kan få hjälp av experter mot en liten betalning om man skulle behöva det. Det finns sedan många olika ritningar och mönster som man kan skaffa sig via båttidningar, bloggar och liknande.

Bygg en badbrygga som man kan ro med

Det här kan vara den enklaste formen av att bygga ett eget färdmedel för att åka med på vatten. Det är dock svårt att avgöra om man verkligen kan kalla det för båt eftersom den inte har någon direkt motor eller är snabb på sjön. Men det kan vara ett bra första projekt om man vill bygga en båt i framtiden. Man kan såklart lära sig mycket av att göra lätta saker en sak i taget.

Bygga en båt med motor

När man väl känner att man behärskar de lättare varianterna av båtar eller liknande så kan man ge sig på en större och mer komplicerad variant. Det är då viktigt att man tätar ordentligt så att det inte läcker in vatten i framtiden. Även om man bestämmer sig för att bygga en segelbåt så kan det vara en bra idé att förbereda den med motor trots allt om det inte skulle vara någon vind ute.

ryan-business