Redan innan barnen föds är det vanligt förekommande att planera flera år framåt i tiden, vad barnen behöver och vad föräldrarna vill ge dem. För de som har en egen trädgård att vistas i så brukar det vara vanligt att även vilja nyttja den platsen för barnen, bland annat till gungor och lekstugor.

Bygga i trädgården

För den händige så finns det mycket en kan bygga själv. Mycket går även att köpa direkt men genom att bygga själv så kan dels pengar sparas men även ge en känsla av att en har skapat något själv. Att själv bygga så ges det även andra möjligheter, det kan anpassas mer efter ens egna önskemål och det skapas då inte efter en mall. Bygget blir eget och unikt just för ens egen trädgård.

För trädgården går det att skapa mycket, detta naturligtvis utefter hur mycket utrymme det finns. För barnen kan en gungställning skapas, så även lekstuga och sandlåda. För att kunna nyttja trädgården mer så kan en altan byggas där sällskapet kan samlas.

Bygga en lekstuga

Lekstugor finns det att köpa, både i plast och trä. Det är vanligt att lekstugorna finns i ett utförande med möjlighet till olika färg på det. För att få en mer unik lekstuga utefter ens eget behov och önskemål så är det tämligen lätt att bygga en själv. Det finns mallar att utgå från men även tips och råd hur du kan rita för att skapa en helt egen stuga. Därmed kan det byggas både av nybörjaren och den mer erfarna.

En lekstuga används generellt sätt upp till barnen är cirka 10 år, efter detta börjar huset bli för litet för barnet. En lekstuga är nämligen en mindre variant av en friggebod, så när lekstugan efter några år ej kommer till användning så är det smart att istället bygga en friggebod för att utnyttja platsen. Med friggebod eller attefallshus ligger det en investering bakom som är värdehöjande för bostaden, finns inte en egen insats till detta så kan det vara klokt att låna till en låg ränta för detta, till exempel via freedomfinance eller ett banklån.

Utförandet av en lekstuga

För att skapa en lekstuga helt fritt så kan det vara ett tips att inspireras av redan färdiga hus. Det är inte helt ovanligt att lekstugan ser ut som det stora befintliga bostadshuset, detta blir ett roligt inslag för barnet.

I lekstugan så brukar det finns ett stort rum enbart. Det är populärt att ha ett leksakskök i lekstugan och ett bord med stolar. Mer möbler än så är ovanligt att det får plats. Lekmöblerna kan antingen skapas av en själv eller köpas. Lekmöbler går ofta att finna i alla butiker som har möbler.

Precis som i ett vanligt rum så går det att inreda och dekorera i det oändliga i en lekstuga. Det är omåttligt populärt att låta barnet själv vara med att inreda då det är barnen som kommer att befinna sig i lekstugan.

ryan-business