När man har bott i hus ett antal år så vet man att det kan bli en och annan extra pryl i förrådet. Man samlar liksom på sig saker utan att ens tänka på det. Ibland kan det vara skönt att ha en extra plats för förvaring eller en plats där man bara kan slänga in sakerna som man inte använder så ofta. Vissa verktyg använder man ju bara en eller två gånger om året, så varför ska man ha dem liggandes på en hylla i garaget och ta plats?

En extra plats för förvaring

Som sagt, när det kommer till friggebod som extra plats för förvaring så finns det både stora och små platser för förvaring. Man kan ladda hem ritningar från nätet om man känner att man inte riktigt själv har tid, lust eller kunskap om hur man gör detta. Sedan följer man ritningen endast och om man visar denna hos en bygghandel så kan de alltid hjälpa en med val av material och så vidare. Tänk på att det kan vara bra med lite isolering så att det inte blir fuktigt i friggeboden. Om det kommer in fukt så börjar det mögla och då är det bara att riva hela friggeboden.

Ett gästrum

Nästa gång du har gäster behöver du inte be dem ta in på hotell eller trängas på soffan i vardagsrummet om du byggt en snygg och gemytlig friggebod som gästrum eller gästhus. Man kan idag bygga ganska stora friggebodar utan att ansöka om byggnadslov. Man kan även bygga två våningar, installera badrum, kök eller pentry. Utanför kan man bygga en altan som man själv och/eller gästerna kan njuta av.

Lekrum när barnen blir för mycket

Om man inte vill ha friggeboden för förvaring eller som gästrum så kan man ha det som ett lekrum för barnen. Det här är såklart inte ett alternativ för de allra minsta men kan vara bra för de barn som leker själva. Antingen kanske de vill vara själva eller så kanske det är du som förälder som tycker att det är skönt att barnen kommer ut från huset och stimmar istället. Även när barnen blir äldre kan det vara ett bra alternativ för dem att ha sitt eget krypin dit de kan bjuda in kompisar, titta på TV, spela TV-spel och så vidare. Barn behöver precis som vuxna tid och rum för sig själva ibland.

ryan-business