När familjen växer kan det ibland vara svårt att hitta plats för alla i huset. Barnen vill ha egna rum när de växer och börjar ta hem kompisar och så vidare. Därför kan det vara smart att bygga till ett extra rum. Det finns flera olika sätt på hur man kan göra detta. I följande inlägg får du lite tips och idéer om hur du kan göra för att skapa extra utrymme och fler rum.

Dela upp ett stort rum i två mindre små rum

Ett alternativ när det behövs byggas ett nytt rum i huset är att man helt enkelt styckar av ett stort rum genom att sätta upp en vägg i det. På så vis får man två mindre rum. Det behövs såklart även en till dörr, men det är enkelt att bygga.

Bygg till en extra del på huset

Det här är ett alternativ som kräver mycket jobb och det kan vara svårt att göra det om man inte har någon erfarenhet av att bygga sedan innan. Man måste se till att man isolerar ordentligt och det kan vara enklare att bygga detta på sommaren än på vintern eftersom det kan uppstå drag och liknande innan man hunnit täta ordentligt.

Isolera och inred källaren

Ett annat alternativ som brukar vara väldigt populärt bland familjer med tonåringar är att man renoverar och inreder källaren till ett extra rum. Det här är väldigt effektivt om man har tonåringar som gillar att lyssna på hög musik eftersom källaren dämpar ljud.

ryan-business