Man kan med enkla medel bygga ett eget soffbord. Det behöver inte ta så lång tid och man får en unik möbel till vardagsrummet.

Ett soffbord med glasskiva

Om man gillar en lantstil som möter modernism så ska man absolut kombinera material som glas och trä. Det kan ge en chic stil samtidigt som man får en modern känsla i och med glaset. Vill man så kan man även sätta dit lite detaljer i metall och ge det en känsla av klassisk industri.

Gör om ett gammalt soffbord

Nu är det superpopulärt i Sverige att man ska använda gamla saker. Kanske saker som gått sönder eller som man inte har någon användning av och göra de till delar av nya verk eller helt enkelt göra om en gammal möbel helt och hållet. Som att att ge dem ett litet ansiktslyft.

Ett soffbord av lastpallar

En populär variant på att göra soffbord hemma är att man staplar ett antal lastpallar på varandra, monterar fast hjul undertill och placerar en glasskiva på toppen. Det här är otroligt enkelt och ger mycket extra plats för förvaring. Man kan leka hur man vill med färg utifrån vad som passar i ens vardagsrum.

Ett soffbord i metall och glas

Det här är en modernistisk och futuristisk design på ett soffbord och ganska svårt att göra hemma själv om man inte har någon erfarenhet. Det är dock enkelt att anlita en lokal hantverkare att utföra arbetet som man själv inte klarar av. Eftersom det här börjar bli mer och mer populärt i Sverige finns det såklart en fördel rent prismässigt att låta ett proffs göra det de är bäst på. Man kan lämna in sin egna design och få lite kritik kanske, eller varför inte tips och idéer på hur man skulle kunna förbättra designen.

Ett soffbord med inbyggd förvaring

Det är numera väldigt populärt att man bygger in gömd förvaring i soffbord. Det kan vara genom att gömma lådor och luckor under bordet där man kan förvara allt man vill. Vanligtvis blir det förvaring för värmeljus, kuddar och kanske någon extra filt som åker fram när det är filmkväll. Sen kan man välja att göra förvaringen synlig genom att ha ett glasbord och dekoration under det.

ryan-business