Hur mycket man än älskar att snickra är man sällan bra på allt eller har tid att göra allt man behöver. Istället för att köpa färdigt i affären är det bra att gynna lokala hantverkare som ofta är väldigt skickliga och precis som du brinner för snickeri och hantverk. Ofta får du då gedigen kvalitet, unik design och ett föremål som håller genom generationer.

Om det är kvalitet och något unikt du är ute efter när du ska köpa nya möbler eller inredningsdetaljer, kan du kontakta lokala möbelsnickare och hantverkare och be att få se exempel på vad de har gjort. Om du gillar stilen och deras hantverk förklarar du så detaljerat som möjligt vad du är ute efter och ber om en offert. Att få handgjorda möbler kostar förstås en hel del pengar, men är värt det i längden. Dessutom känns det bra att stötta en lokal förmåga istället för att pengarna går till möbelvaruhuset.

Vill du ha en handgjord möbel men inte har råd kan du söka dig till olika utbildningar till möbelsnickare. Eleverna brukar i slutet av terminerna, ha utställningar och försäljning av det de har gjort. Till exempel på Capellagården i Vickleby på Öland går många skickliga, blivande möbelsnickare. Där hittar du också andra inredningsföremål till ditt hem i material som textil och keramik.

Om det snarare är finliret du tycker om, men gärna lejer bort de tyngre arbetena vid en renovering, kan du ta hjälp med de bitarna av ett lokalt företag och sedan själv ta vid när de gjort grovarbetet. Tänk på att först ta rekommendationer och noga kolla upp dem. Du bör också kolla med radonmätning stockholm om du håller på att renovera ett äldre hus. Du kan enkelt låna en mätare och själv kontrollera radonhalten i huset. Om du inte kollade radonvärdet när du köpte huset är det ett bra tillfälle att göra det nu inför en renovering. Radon är den näst vanligaste orsaken till lungcancer och alltså inte något vi bör strunta i att kolla upp.

Även för dig som är händig och har renoverat hela huset själv tar energin förr eller senare slut. Att renovera och kanske också arbeta heltid samtidigt som man lever familjeliv kan knäcka vem som helst. När huset står färdigt för inflyttning ser kanske trädgården fortfarande ut som en byggarbetsplats. Låt det inte bli ett dåligt samvete som står där och påminner dig om att det finns mer att göra. Njut istället av din nyrenoverade bostad och ta in hjälp att fixa trädgården. Visst kan du bygga altanen själv, men det är inte helt fel att låta någon annan göra det medan du och din partner njuter med varsin kopp kaffe framför brasan.

ryan-business