Om du har ett hus med en ganska liten trädgård och med färre möjligheter att göra något stort, kan du fundera på att ägna lite tid åt att bygga en vinterbod som kan byggas om till en sommaraltan. Ja, du läste inte fel – denna vinterbod är ett fantastiskt sätt att kombinera smart förvaring som håller dina sommarprylar torra och fina på vintern och när vintern tagit ut sin rätt och lämnat trädgården för sommarvärmen, fäller du bara smidigt ut din vinterbod och vips har du en sommaraltan du kan vila dig på och alla sommarprylarna är redo att komma till bruk! Naturligtvis kan du förvara vad du vill inne i ditt nya vinterförråd men ett vanligt problem man stöter på är just att hitta förvaring för exempelvis utemöbler, dynor och parasoll som bara används på sommaren.

Bygga ute på vintern

Om du råkar läsa detta under vintern behöver du inte känna dig alltför orolig för att inte hinna göra klart din vinterbod inför sommaren när du vill utnyttja din sommaraltan. Detta projekt kan du göra oavsett årstid! Så det är bara att klä på dig dina vinterkläder och Mössa med tryck så är du redo att anta de utmaningar du kan komma att stöta på vid bygg i kalla väderlekar.

Att komma igång

För att komma igång med ditt byggprojekt behöver du byggmaterial, verktyg och tomtplats. Ett sätt att genomföra byggprojektet på är att dela upp den i minst 3 etapper och bara köpa material du behöver för varje etapp så kan du dels planera dina inköp beroende på vilken etapp du är i och efter din ekonomi, och tidsplanera efter hur du uppskattar att projektet blir klart efter att alla etapper har avklarats.

Allt byggmaterial som ska ingå och instruktioner hur du ska gå tillväga hittar du på sajten GDS.se för tidningen ”Gör så här”, där du hittar hela detta byggprojekt med vidare beskrivningar och alla detaljer.

Dags att bygga

Nu när du är redo att påbörja ditt projekt måste du först göra plats för grunden genom att eventuellt vid vintertid röja bort snö och is som täcker marken. Fundera också på var solen skiner in mot förrådet så att sommaraltanen blir som du tänkt dig.

Etapp 1: Grund och golv. Gör klart denna del i etapp 1 och köp då bara in det du behöver för att genomföra endast denna etapp.

Etapp 2: Regelstomme och tak. Gör klart denna del i etapp 2 och köp då bara in det du behöver för att genomföra endast denna etapp.

Etapp 3: Väggar. Gör klart denna del i etapp 3 och köp då bara in det du behöver för att genomföra endast denna etapp. Denna del gör du i en verkstad. Väggarna är uppdelade för att de lättare ska kunna fällas ner på sommaren.

Då återstår bara att önska dig lycka till i byggprojektet!

ryan-business