Tänk att bygga din helt egna och specialdesignade sänggavel. Det är faktiskt inte så svårt. Allt du behöver är lite fantasi, motivation och tid över. Såklart är det ett arbete som inte sker av sig själv. Om man vill så kan man göra avancerade detaljer, eller så väljer man den mest simpla varianten.

En sänggavel i trä

När man väl ska sätta ihop en säng så kan det vara charmigt om man tänker på att matcha med de andra möblerna i rummet. Om man har mycket i trä i sovrummet så är det såklart snyggt med en trägavel även till sängen. Man kan enkelt göra en egen design genom att måla på ett vitt papper. Tänk på att trä kan expandera och dra ihop sig, så fråga en expert i bygghandeln så att du får behandlat trä. Man vill ju inte en dag vakna upp och inse att gaveln är mindre än sängen. Sedan kan man välja om man vill måla gaveln eller om man kanske hellre vill att den ska vara i trä. Man bör dock alltid behandla träet med lack eller liknande så att det håller länge.

En sänggavel i metall

Om man är händig så kan man göra sin egen sänggavel i metall. Det finns många mönster på internet som man kan kolla på om man inte känner för att rita ett mönster själv. Det här kan vara det svåraste materialet att skapa möbler i. Man måste ha lite kunskap om hur man arbetar med metall och att endast ha provat det i skolan några enstaka gånger räcker tyvärr inte. Man kan alltid ta hjälp av en smed eller hantverkare för att göra sänggaveln om man trots allt känner att man vill göra ett eget mönster. Det är enkelt att hitta dessa i ditt närområde endast genom att söka på nätet.

En sänggavel i tyg

Det här kan vara en av de mest populära sätten att skapa sin egen sänggavel hemma. Det är billigt, går snabbt och är superenkelt. Det enda man behöver är en bakgrund, skumgummi, tyg och eventuella knappar. Sedan räcker det med att man söker inspiration på nätet, skapar sin egen design och sedan är det bara att sätta igång. Verktyg som behövs är endast en häftpistol faktiskt. Man kan behöva nål och tråd om man vill dekorera sänggaveln med knappar eller andra detaljer. Men annars är det ganska enkelt. Man kan välja vilket typ man själv vill och det finns en möjlighet att man börjar byta ut det här tyget precis som vinter-och sommargardinerna i köket. Har man talang så är detta något man även kan göra till sina grannar och kanske tjäna sig en hacka i samma veva.

ryan-business